Even voorstellen

Het team:

Team Heerenveen

 

Wie zijn wij

Fransisca Mensink-Buitenhuis

Fransisca Mensink-Buitenhuis
Geregistreerd fysiotherapeute en bekkenfysiotherapeute

Ik ben Fransisca Mensink-Buitenhuis, sinds 2010 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hanze Hoge School in Groningen. 

Hierna heb ik een jaar gewerkt bij toen nog Club Fysio Therapie en bij verzorgings- en verpleeghuis Zonnekamp om uit te zoeken waarin ik me zou willen specialiseren. Dat werd Bekkenfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort welke ik in oktober 2014 heb afgerond. 
In maart heb ik een cursus gedaan met betrekking tot stuitklachten door middel van de Non-Invasive Mobilization van het Os Coccygeus (NIMOC) methode. Dit is een uitwendige behandelmethode om de stuit recht te zetten. 
Nu ben ik werkzaam voor HIER Heerenveen en Tuk (Steenwijk) en volg ik nog de Mulligan cursus, dit is een veilige en effectieve manier van mobiliseren voor alle gewrichten.

Verder lees ik graag een spannend boek, sport ik regelmatig en ben ik gelukkig getrouwd met mijn man Gerhard. 

Casper Tichelaar

Casper Tichelaar
Geregistreerd fysiotherapeut en 
acupuncturist.

Mijn naam is Casper Tichelaar. Na mijn opleiding Fysiotherapie te hebben afgerond ben ik 3 jaar werkzaam geweest bij het Sport Medisch Centrum in Amsterdam. Als voormalig wedstrijdzwemmer sloot dit goed aan bij mijn sportgedachte. Tijdens de periode dat ik daar werkzaam was heb ik verschillende sportteams begeleid zoals een ijshockeyteam en een veldhockeyteam.

Ik merkte dat het veelal technische handelen van de westerse geneeskunde zijn beperkingen had. Via een collega raakte ik geboeid door de Chinese geneeskunde. Met name de acupunctuur had mijn aandacht. Naar aanleiding daarvan ben ik in 2005 begonnen met de 3 jarige studie acupunctuur aan de Academie Qing-Bai te Amsterdam. Na het afronden van de acupunctuuropleiding heb ik ervoor gekozen om hierin mijn eigen praktijk te starten. Omdat ik met veel plezier als fysiotherapeut werk combineer ik mijn acupunctuurpraktijk met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk HIER! in Heerenveen.

In 2006 heb ik samen met mijn vriendin de drukte van de randstad ingeruild voor het Friese landschap en zijn we komen wonen in Heerenveen. Dit mede omdat ons eerste kindje op komst was en inmiddels zijn wij de trotse ouders van zoon Borre en dochter Linne.

 

Rebecca Hartkamp, algemeen fysiotherapeut

Rebecca Hartkamp
Algemeen fysiotherapeut

Ik ben Rebecca Hartkamp, sinds 2015 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeute aan de Hanzehogeschool te Groningen. Tijdens mijn studie heb ik de specialisaties ouderen en chronisch zieken gevolgd. Na mijn afstuderen ben ik begonnen als fysiotherapeute in een verpleeg-verzorgingshuis. Sinds maart 2016 mag ik mij toevoegen tot het team van Fysiotherapiepraktijk HIER! te Heerenveen.

Het werk als fysiotherapeute doe ik met veel plezier en enthousiasme. Ik vind persoonlijk contact met de patiënt erg belangrijk, de patiënt staat bij mij centraal. Voor elke patiënt een gepast behandelplan die aansluit op de klachten. Om hier aan te kunnen voldoen volg ik de huidige richtlijnen en vakliteratuur.

Graag tot ziens in de praktijk!