Site Loader

AFSPRAAK MAKEN

met Nynke Roskammer

Nynke Roskammer

Mijn naam is Nynke Roskammer Spiekstra.
Ik ben in 2002 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Als afstudeeropdracht heb ik me verdiept in bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap. Direct na de opleiding heb ik bij de YVLO de opleiding tot docent zwangerschapseducatie gevolgd. Hierna volgden nog veel verdiepingscursussen en uitbreidingen hiervan. Inmiddels geef ik al sinds 9 jaar ZwangerFit en babymassage in Heerenveen en behandel ik vrouwen met bekkenpijn tijdens en na de zwangerschap.
In 2005 heb ik de opleiding tot oedeemtherapeut gevolgd. Dit werk vind ik echt fantastisch om te doen. Ik heb me hier dan ook volledig in gespecialiseerd en verdiept. In de praktijk zie ik vooral mensen die als gevolg van oncologische behandeling lymfoedeem ontwikkelen. Maar lymfoedeem kan ook primair voorkomen door bijvoorbeeld een slecht werkend lymfsysteem.
Lymfoedeem is een zwelling in het lichaam als gevolg van een operatie, radiotherapie of anderszins verminderd werkend of overbelast lymfsysteem. De oedeemtherapie bestaat uit compressie, manuele lymfedrainage, tapen en oefenen. Om littekens weer soepel te maken gebruik ik onder andere huidtechnieken.
Omdat ik de oncolgische patient graag verder wilde helpen dan alleen het oedeem heb ik in 2018 de master oncologische revalidatie gevolgd. Ik werk graag samen met de diëtiste, logopediste, podotherapeut en de ergotherapeute. En werk ik nauw samen met een bandagiste voor het aanmeten van adequate compressiekousen. Ook voor haarwerk, prothese of prothese bh kan ik u de weg wijzen.
Mijn doel is dat de persoon die ofwel lymfoedeem heeft ofwel een oncologisch traject gevolgd heeft zijn of haar passie weer binnen de eigen mogelijkheden kan uitvoeren zodat hij of zij met een tevreden glimlach in het leven staat.

Mijn eigen passie is mijn lieve gezin bestaande uit mijn echtgenoot Stefan, dochter Lisa en zoon Thomas. Verder houd ik, als echte friezin, ontzettend van mijn Friese paard Dimmen waar ik enthousiast 3x per week mee train.

Wil je een afspraak maken met Nynke of wil je haar wat vragen of vertellen?

Maak dan gebruik van onderstaand contactformulier zodat Nynke spoedig contact op kan nemen.

Afspraak maken met Nynke
*Geef je voorkeur hier aan en Nynke zal hier rekening mee proberen te houden.

Waarom contact met Fysiotherapie Hier!

Delen: