Sportarts

Valentijn Rutgers is sportarts en heeft sinds 2013 zijn eigen praktijk Sportgeneeskunde Drenthe. Daarvoor was hij gedurende 10 jaar werkzaam als sportarts bij het Diaconessenhuis in Meppel. Valentijn Rutgers werkt op verschillende locaties. Zijn praktijk is gevestigd in Spectrum Medisch Centrum Meppel. Daarnaast is hij werkzaam op diverse locaties, waaronder Fysiotherapiepraktijk HIER! te Tuk (Steenwijk). Onze fysiotherapeuten kunnen u naast de fysiotherapie een consult bij de sportarts adviseren. Er is een nauwe samenwerking en goed overleg tussen de fysiotherapeuten en de sportarts. Op deze manier kunnen wij u optimaal begeleiden. 

Om een consult bij de sportarts in te plannen hoeft u geen topsporter te zijn! Ook wanneer u op amateurs- of recreatief niveau sport kunt u naar de sportarts gaan. Zelfs als u niet sport, maar toch klachten heeft die met het houdings- en bewegingsapparaat te maken hebben kunt u terecht bij de sportarts. 

Wilt u gaan fitnessen of een andere sport gaan doen? Via sportarts Valentijn Rutgers kunt u een sportmedische keuring doen voorafgaande aan het starten met de sport. U kunt op deze manier gerichter gaan trainen. 

Kosten en maken van een afspraak

Een consult bij de sportarts wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Wel heeft u een verwijzing van de huisarts nodig voor een sportarts. Wilt u een afspraak met Sportarts Valentijn Rutgers op de locatie van Fysiotherapiepraktijk HIER! in Tuk (Steenwijk)? U kunt rechtstreeks contact opnemen met Sportgeneeskunde Drenthe en aangeven dat u een afspraak wilt maken voor de locatie Fysiotherapiepraktijk Tuk (Steenwijk), contactgegevens vindt u onder deze link

Valentijn Rutgers

Valentijn is in het verleden sportarts geweest van de heren en dames kernploegen schaatsen, marathonschaatsteams NUON en Dasia, schaatsteam Team Telfort, Nederlands heren basketbalteam, jong oranje heren volleybal en was chefarts op de Olympische Spelen van Nagano (1998). Daarnaast is hij 12 jaar (1998–2010) lid geweest van de medische commissie van de KNWU, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Tevens was hij (1990-1996) lid/voorzitter van de medische commissie van de KNAV (NKBV). Momenteel is Valentijn sportarts van de marathonschaatsteam Palet en Sportvrouw.com-monalyse en het Habitat mountainbiketeam. Ook was en is Valentijn betrokken als sportarts bij Bob de Jong, regionale topsporters en het korfbalteam DOS ’46. Valentijn is lid van de expertgroep Wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde en is gekwalificeerd sportduikarts.

Sportarts Valentijn Rutgers