Lezing enkelklachten inclusief praktijk tapen en oefentherapie

13-07-2018

Woensdag 12 september organiseert Fysiotherapie HIER! uit Tuk (Steenwijk) een interessante lezing over enkelklachten met 3 gerenommeerde sprekers. Tevens is er een praktijkgedeelte met tapen en en oefentherapie. Klik voor meer informatie of aanmelden

Interessante lezing bij Fysiotherapie HIER! in Tuk (Steenwijk) 

Woensdag 12 september organiseert Fysiotherapie HIER! uit Tuk (Steenwijk) een interessante lezing over enkelklachten met drie gerenommeerde sprekers. Valentijn Rutgers (sportarts), Marco Leeuw (MSc, Manuele Therapie, Musculoskeletale Echografie) en John Nagelhout (sportfysiotherapeut) zullen uitgebreid ingaan op diverse onderdelen van de enkel. De lezing is met name bedoeld voor sportmasseurs en sportverzorgers, maar ook overige geïnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang is gratis, aanmelden is verplicht en kan via onderstaand contactformulier.

Valentijn Rutgers, sportarts     

 

Valentijn Rutgers is sportarts bij Sportgeneeskunde Drenthe. Hij zal een presentatie geven over de anatomie en diversiteit aan pathologie van de enkel. Tevens zal hij vertellen welke rol de sportarts speelt of kan spelen bij sporters met enkelklachten. 

Marco Leeuw, MSc, Manueel Therapeut en Musculoskeletale Echografie 

Marco Leeuw zal verschillende enkeltesten laten zien. Ook zal hij dieper in gaan op klachten die door een sportmasseur getest en gezien kunnen worden en wanneer het verstandig is om iemand met enkelklachten door te sturen naar een fysiotherapeut, huisarts of sportarts. Daarnaast zal Marco een live demonstratie geven van echografie bij de enkel. Op een monitor kan iedereen meekijken hoe de verschillende structuren in de enkel zichtbaar worden tijdens het maken van een echo. Er zal uitleg gegeven worden en uiteraard is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen.  

John Nagelhout, sportfysiotherapeut  

Na een pauze met eventueel de mogelijkheid tot een rondleiding bij Fitness en Fysiotherapie HIER! zal John Nagelhout, sportfysiotherapeut, verder gaan met een stuk praktijk. Er zal worden voorgedaan hoe de enkel goed en effectief getaped kan worden. Er is voldoende materiaal aanwezig zodat ook iedereen zelf kan gaan oefenen. Daarnaast zal er aandacht worden besteedt aan oefentherapie bij enkelklachten. Ook dit zal in de praktijk plaatsvinden, je gaat dus zelf de oefeningen doen.    

Omstreeks 22 uur zal de avond afgelopen zijn. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te beantwoorden. Bent u geïnteresseerd geraakt? Meld u dan snel aan via onderstaand formulier! In de bevestingsmail ontvangt u uw bewijs voor inschrijving voor deze avond die georganiseerd wordt door Sport Medisch Adviescentrum HIER!   

Sport Medisch Adviescentrum HIER!

Sport Medisch Adviescentrum (SMA) HIER! is een samenwerking tussen Fysiotherapie HIER! en sportarts Valentijn Rutgers van Sportgeneeskunde Drenthe. Deze samenwerking zorgt voor een snelle en juiste diagnostiek en daarop aansluitende behandeling.

Wist u dat Fysiotherapie HIER! ook de mogelijkheid heeft om revalidatietrainingen op het veld of op locatie te geven? Zo kunnen sporters wanneer ze klaar zijn met het revalidatietraject in de praktijk op het veld verder revalideren voor een optimale terugkeer naar de sport! Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande vragenformulier. 

Dit artikel delen via social media? Graag! Alvast bedankt!  

Heeft u een vraag aan één van onze fysiotherapeuten? 

Wanneer u een vraag heeft aan één van onze fysiotherapeuten, klik dan HIER! Op werkdagen zal uw vraag binnen 24 uur beantwoord worden.  

Geïnteresseerd geraakt? Meld u direct aan via onderstaand aanmeldformulier