Fysiotherapie HIER! Heerenveen

Het team: 

Wie zijn wij

Casper Tichelaar

Casper Tichelaar
Algemeen fysiotherapeut en 
acupuncturist

Mijn naam is Casper Tichelaar. Na mijn opleiding Fysiotherapie te hebben afgerond ben ik 3 jaar werkzaam geweest bij het Sport Medisch Centrum in Amsterdam. Als voormalig wedstrijdzwemmer sloot dit goed aan bij mijn sportgedachte. Tijdens de periode dat ik daar werkzaam was heb ik verschillende sportteams begeleid zoals een ijshockeyteam en een veldhockeyteam.

Ik merkte dat het veelal technische handelen van de westerse geneeskunde zijn beperkingen had. Via een collega raakte ik geboeid door de Chinese geneeskunde. Met name de acupunctuur had mijn aandacht. Naar aanleiding daarvan ben ik in 2005 begonnen met de 3 jarige studie acupunctuur aan de Academie Qing-Bai te Amsterdam. Na het afronden van de acupunctuuropleiding heb ik ervoor gekozen om hierin mijn eigen praktijk te starten. Omdat ik met veel plezier als fysiotherapeut werk combineer ik mijn acupunctuurpraktijk met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut bij fysiotherapiepraktijk HIER! in Heerenveen.

In 2006 heb ik samen met mijn vriendin de drukte van de randstad ingeruild voor het Friese landschap en zijn we komen wonen in Heerenveen. Dit mede omdat ons eerste kindje op komst was en inmiddels zijn wij de trotse ouders van zoon Borre en dochter Linne.

John Nagelhout, algemeen fysiotherapeut en sportfysiotherapeut

John Nagelhout
Algemeen fysiotherapeut, sportfysiotherapeut

Ik ben John Nagelhout, vader van 3 dochters. Sporten is mijn passie en mijn hobby. Naast zelf een actieve topsport carrière te hebben gehad in de atletiek (nationaal jeugdrecord 10 km baan) en de triatlon, ben ik samen met mijn vrouw een eigen fitnesscentrum en fysiotherapiepraktijk gestart. 
Daarnaast ben ik altijd in de topsport werkzaam geweest. O.a. bij SC Heerenveen als sportfysiotherapeut (ten tijde van de Champions League). Daarnaast ben ik conditietrainer geweest van Hockeyclub Laren bij Dames I en Heren I en oprichter van Team4Talent, professioneel Triatlon team. 
Mijn specialisatie is Sportfysiotherapie. Daarnaast heb ik de opleiding Manueel Therapie gevolgd. Ook heb ik de cursus Medical Tape gedaan en diverse specialisatie cursussen gericht op Voetbal Trainingen en Hersteltrainingen. 

Marieke van Dijk, fysiotherapeut HIER! Heerenveen

Marieke van Dijk
Algemeen fysiotherapeut en kinderfysiotherapeut i.o.

Ik ben Marieke van Dijk en ik ben algemeen fysiotherapeut. Eind december 2017 ben ik het team van Fysiotherapie HIER! te Heerenveen komen versterken, na in november 2017 mijn bachelor Fysiotherapie te hebben behaald aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik woon samen met mijn vriend Liam in het centrum van Leeuwarden en hou me in mijn vrije tijd bezig met sporten, nieuwe recepten uitproberen, series kijken en uiteraard leuke dingen doen met familie en vrienden.

Als algemeen fysiotherapeut zie ik een grote verscheidenheid aan klachten voorbijkomen. Deze variatie is één van de dingen die ik zo leuk vind aan het werken als fysiotherapeut. Ik hou altijd in mijn achterhoofd dat geen enkel individu hetzelfde is en dat er dus ook geen behandeling aan te wijzen is die voor iedereen effectief is. Ik vind het belangrijk om verder te kijken dan de klacht alleen, omdat ook persoonlijke en externe factoren enorm veel invloed kunnen hebben op het ontstaan en in stand houden van klachten. Wanneer het hele plaatje voor mij duidelijk is, probeer ik om u als cliënt actief te betrekken bij de behandeling. Dit betekent dat ik uitleg geef over de (ontstaanswijze van de) klacht en over de manier waarop u zelf invloed uit kunt oefenen op uw klacht. Het is tenslotte de bedoeling om de stijgende lijn ook in het dagelijks leven voort te zetten en het terugkeren van klachten te voorkomen!

In september 2019 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging: een 3-jarige master Pediatric Physical Therapy (Kinderfysiotherapie). Dit betekent dat ik opgeleid ga worden in het specialistisch onderzoeken en behandelen van alle klachten die bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar kunnen voorkomen. Dit varieert van klachten door aangeboren aandoeningen tot afwijkingen in de ontwikkeling van de motoriek, tot enkelvoudige klachten aan bijvoorbeeld de spieren en pezen (en nog veel meer...). Gelukkig is dit een deeltijd-opleiding en kan ik dit blijven combineren met het werken op onze locatie in Heerenveen! 

Corné Tuitman
Algemeen fysiotherapeut

Mijn naam is Corné Tuitman en ik ben 28 jaar oud. Ik woon in het mooie Groningen, waar in in december 2018 ook ben afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanze Hogeschool. Op de opleiding heb ik mij onder andere verdiept in de sportrevalidatie en in chronische klachten bij volwassen. Tijdens mijn afstudeerscriptie heb ik onderzoek gedaan naar de behandeling van migraine.

Sinds Augustus ben ik werkzaam bij Fysiotherapie HIER! in Heerenveen en Tuk. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd actief als sportverzorger bij voetbalvereniging Noordpool-U.F.C. in Uithuizen.

Ik kan u naast de algemene fysiotherapie ook goed helpen bij sportgerelateerde klachten en bij de revalidatie hiervan.