Fysiotherapiepraktijk Hier!

[Heerenveen – Steenwijk – Wolvega]
Telefoonnummer: 0521 523 157
Email: info@fysiotherapie-hier.nl

SPORTEN MET DIABETES

Trainingsprogramma Diabetes Mellitus

Fysiotherapie Hier! is, in samenwerking met Diabetes Vereniging Nederland, een beweegprogramma opgezet voor mensen met diabetes.

Sporten en bewegen hebben een goede invloed op jouw gezondheid en diabetes in het bijzonder. Het vermindert de insulinebehoefte en verbetert de werking van insuline.

Wat is het doel van het trainingsprogramma?

De inzet van ons trainingsprogramma is dat je jouw belastbaarheid leert verkennen en vergroten. Tevens is van groot belang dat plezier wordt beleeft aan bewegen. Door dagelijkse lichaamsbeweging verkleint de kans op de lichamelijke gevolgen van diabetes.

Hoe ziet het trainingsprogramma eruit?

Voor de start van het trainingsprogramma wordt een uitgebreide intake gedaan door de fysiotherapeut. Aan de hand van deze gegevens wordt een individueel trainingsprogramma opgesteld. Na de intake zal je in een groep die ook het trainingsprogramma volgt trainen. Het accent zal in de eerste weken liggen op cardiotraining (fietsen, wandelen, steppen en roeien). Bij toenemende belastbaarheid en zelfvertrouwen gaat de intensiteit van de training geleidelijk omhoog. Daarnaast bestaat het programma uit een informatief deel over voeding en diabetes. Je leert hoe je met anders te eten en meer te bewegen jouw kwaliteit van leven kunt verbeteren.

Wat kost trainen met diabetes?

U kunt zonder verwijzing van uw huisarts naar de fysiotherapeut. Het trainen wordt vergoed uit de aanvullende zorgverzekering. De hoogte van de vergoeding en het aantal behandelingen die vergoed worden verschilt per zorgverzekeraar. U kunt bij uw zorgverzekering informeren of de intake/screening/behandeling vergoed wordt. Behandelingen voor kinderen tot 18 jaar worden betaald uit de basisverzekering.

Indien u een lidmaatschap bij Diabetes Vereniging Nederland (DVN) hebt, komt u in aanmerking voor een korting.

Waarom contact met Fysiotherapie Hier!

Tijdens de persoonlijke begeleiding helpt onze professionele fysiotherapeut om jouw doelen te behalen en eventueel bij te stellen.

Wij hebben een open en fijne sfeer op al onze locaties. 
Onze fysiotherapeuten zorgen er voor dat jij je direct op je gemak voelt.

Mensen van alle leeftijden kunnen bij ons terecht. Onze doelgroepen zijn: ouderen, mindervaliden, kinderen, volwassenen, sporters…

Onze praktijken voor fysiotherapie hebben nauwe samenwerkingen met professionele zorgverleners en fitnesscentra.

fysiotherapie hier!

Wil je meer weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem eens een kijkje verder op onze website.
In onze fysiotherapiepraktijk kan je terecht voor:

LOCATIES FYSIOTHERAPIE HIER!

Fysiotherapiepraktijk in Heerenveen, Steenwijk en Wolvega.

Delen: