Site Loader

Voor mijn zwangerschap sportte ik 2-3 keer per week matig tot intensief in de sportschool. Uiteraard wilde ik ook tijdens mijn zwangerschap nog lekker actief blijven, maar na een paar weken merkte ik al gauw dat het sporten in de sportschool mij te zwaar werd. Ik voelde mij een beetje verloren, omdat ik niet zo goed wist welke oefeningen ik wel of niet tijdens de zwangerschap mocht doen. Toen ben ik mij gaan oriënteren op sportlessen die specifiek voor zwangere vrouwen ontwikkeld zijn. Al heel gauw kwam ik bij het ZwangerFit programma van Fysiotherapie Hier! uit. Na een hele leuke eerste proefles heb ik mij meteen voor de cursus aangemeld.

Nynke, de fysiotherapeute die de training elke week verzorgd, weet bij elke les precies het juiste intensiteitsniveau te kiezen zodat je aan het einde van de les het gevoel hebt heel veel gedaan te hebben zonder volledig uitgeput zijn. Door haar ervaring als fysiotherapeute weet ze precies waar je als zwangere op moet letten en kan ze de oefeningen specifiek op jouw klachten aanpassen. Het plezier aan beweging en het veilige uitvoeren van de oefeningen staat altijd voorop. Daarnaast krijg je ook heel erg veel informatie over wat een zwangerschap met je lichaam doet, hoe al jouw spieren en botten veranderen en hoe je daar het beste mee om kan gaan om zo min mogelijk klachten te krijgen.

Tijdens de cursus zijn er ook een aantal theorie-avonden waar per avond een specifiek onderwerp besproken wordt. Vooral de theorie-avond over de bevalling heb ik als heel erg waardevol ervaren. Nynke ging met haar geboorteatlas precies uitleggen wat er stap voor stap tijdens de bevalling met jou en de baby gebeurt. Deze uitgebreide informatie krijg je bij de verloskundige – door het gebrek aan tijd – niet. Ook tijdens de coronacrisis konden wij, door middel van video’s die Nynke voor ons opnam, gewoon thuis de oefeningen blijven doen. Sinds de maatregelen versoepeld zijn, sporten wij elke week buiten voor de praktijk.

Inmiddels ben ik al meer dan 30 weken zwanger en doe ik nog steeds elke keer met veel plezier aan de lessen mee. Na de bevalling wil dan ook graag naar het Mamafit programma, dat als vervolg aan het Zwangerfit programma aangeboden wordt, doorstromen. Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering wordt het ZwangerFit programma deels door de zorgverzekeraar vergoed. Een mooie bijkomstigheid natuurlijk!

Ik zou elke zwangere vrouw die lekker en veilig wil blijven bewegen het ZwangerFit programma aanbevelen!

Post Author: Fysiotherapie Hier!