Site Loader

VERGOEDINGEN

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE

Indien u een aanvullende verzekering heeft, zal u hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komen voor vergoeding van de behandelingen fysiotherapie vanuit uw zorgverzekering. Het aantal behandelingen dat vergoedt wordt, verschilt per aanvullende verzekering en per zorgverzekeraar. Kijk in uw polisvoorwaarden of bel met uw zorgverzekeraar. 

In sommige gevallen wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Welke aandoeningen dit zijn vindt u terug in een lijst van de overheid.

Vanaf de 21e behandeling zullen de kosten worden vergoed uit de basisverzekering, de eerste 20 behandelingen komen voor rekening van de aanvullende verzekering of van de patiënt zelf, met uitzondering van behandelingen voor: 

  • Artrose heup/knie
  • COPD
  • Claudicatio (Fontaine 2) 
  • Herstelzorg voor Covid-19 (vanaf 18-07-2020)

Vanaf de eerste behandeling worden deze direct uit de basisverzekering vergoed. Uiteraard gaat dit wel van uw verplichte eigen risico af. 

Fysiotherapie HIER! heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Is er na de eerste 12 behandelingen nog meer fysiotherapie nodig? In de meeste gevallen kunt u dan aanspraak maken op uw aanvullende verzekering. De tarieven die Fysiotherapie Hier! hanteert staan in een handig overzicht.

Meer informatie kunt u krijgen bij één van onze fysiotherapeuten in de praktijken van HIER! te Steenwijk,  Heerenveen of Wolvega. Neem gerust contact met ons op. 

VERGOEDING MEDISCHE FITNESS

Medische fitness wordt bij geen enkele zorgverzekeraar vergoed, behalve bij De Friesland.

Bij de Friesland Zorgverzekeraar is een vergoeding voor medische fitness mogelijk vanaf de aanvullende verzekering AV Standaard. 

Kijk voor meer en specifieke informatie op: https://www.defriesland.nl/vergoedingen/medische-fitness

Delen: